Yoga

Wat is yoga?

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent 'eenheid', 'samenbrengen' of ‘verenigen’. Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India. Het was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Door de combinatie van ademhaling, asana’s (houdingen) en concentratie ontstaat er een eenheid van lichaam en geest.

Doordat je je meer bewust wordt van je lichaam volgt ook geestelijke bewustwording en omgekeerd. Tijdens de yogales ben je met je hele aandacht in het hier en nu en dus bij de oefeningen. Door met aandacht je lichaam te voelen en te oefenen vergroot je het innerlijk bewustzijn. Je krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen. Hierdoor leer je de signalen zoals bijvoorbeeld stress en vermoeidheid eerder herkennen.

Ontspanning

Het resultaat van een yogales is dat men zich diep ontspannen kan voelen.

Wil jij meer rust, overzicht en ruimte in je leven? Wil je leren milder te worden naar jezelf, echt voor jezelf gaan zorgen? De kritische stem in jezelf verminderen en jezelf goed genoeg vinden? Meer genieten en met vertrouwen te leven? Ben jij de stress en oververmoeidheid zat, kom dan eens gratis een proefles meedoen bij Mala Yogaschool. Ervaar eens wat yoga met jou doet. Je bent van harte welkom!